Koncept školní kuchyně
Provozujeme vlastní školní kuchyni. Dodáváme stravu do okolních základních a mateřských škol, vaříme pro místní seniory, letní tábory, dětské kroužky. Naší snahou je přispívat ke kvalitním stravovacím návykům dětí, představovat nové receptury jídel, vést děti ke zdravému stravování, uvědomělému přístupu k potravinám, omezování plýtvání.
Náš koncept vychází z tradiční české kuchyně (MENU č. 1), dále nabízíme současnou modernější kuchyni, představujeme recepty z mezinárodní kuchyně, zařazujeme více ryb, moderní přílohy, netradiční receptury (MENU č. 2) a denně vaříme též vegetariánské jídlo (MENU č. 3). Připravujeme také všechny dietní varianty jídel.
Pravidelně zařazujeme tematické dny (např. Masopust, Vánoce, Svatomartinské menu, Den díkůvzdání, Den včel, Prázdniny u babičky aj.) a dny mezinárodní kuchyně (Den slovenské kuchyně, rakouské…).
Pravidla naší kuchyně:
- preferujeme lokální dodavatele, některé suroviny v bio kvalitě
- pouze ověření dodavatelé surovin
- sledování spotřebitelského koše a požadavků na moderní výživu
- žádné náhražky surovin
- omezování používání alergenů a soli
- omáčky pouze z masových vývarů
- vývary pouze z masa a kostí, žádné náhražky a instantní směsi
- maso odebíráme pouze v chlazeném stavu
- knedlíky a dezerty pouze naší vlastní výroby
- zelenina a bylinky přednostně z naší farmy
- sledujeme sezonnost surovin
- dbáme na vzhled jídel a způsob servírování