Moderní stravování dětí by mělo vycházet z novodobých poznatků gastronomie, nikoliv ze zastaralých receptur. Nadměrná spotřeba například soli, instantních základů, dochucovadel, ale i mléka jako významného alergenu či předkládání jednotvárných příloh nejen že nesplňuje nároky na moderní zdravější stravování, ale ani neláká děti k návštěvám školní jídelny. Žáci, zejména z vyšších ročníků, pak častěji „utíkají“ k nezdravým nabídkám fast foodu či jídlo vynechávají. Toto vše má negativní vliv nejen na zdravý fyzický rozvoj dětí, ale i komfort a celkovou vnitřní pohodu dítěte. Jídelníčky by měly vycházet z nároků na vyživovací potřeby dětí, měly by lákat strávníky, předkládat nové zdravější přílohy, respektovat sezónnost potravin, zahrnovat různé druhy masa.
Naší snahou je přispívat ke kvalitním stravovacím návykům dětí, představovat nové receptury jídel, vést děti ke zdravému stravování, uvědomělému přístupu k potravinám, omezování plýtvání.