Školní kuchyně

Školní kuchyně - Magic Hill - Škola, kde rosteme spolu.

Od roku 2020 provozujeme vlastní školní vaření a dodáváme stravu do základních a mateřských škol v okolí a místním seniorům. Denně uvaříme více než 1 000 porcí jídel.

Moderní stravování dětí by mělo vycházet z novodobých poznatků gastronomie, nikoliv ze zastaralých receptur. Nadměrná spotřeba například soli, instantních základů, dochucovadel, ale i mléka jako významného alergenu či předkládání jednotvárných příloh nejen že nesplňuje nároky na moderní zdravější stravování, ale ani neláká děti k návštěvám školní jídelny. Žáci, zejména z vyšších ročníků, pak častěji „utíkají“ k nezdravým nabídkám fast foodu či jídlo vynechávají. Toto vše má negativní vliv nejen na zdravý fyzický rozvoj dětí, ale i komfort a celkovou vnitřní pohodu dítěte. Jídelníčky by měly vycházet z nároků na vyživovací potřeby dětí, měly by lákat strávníky, předkládat nové zdravější přílohy, respektovat sezónnost potravin, zahrnovat různé druhy masa.

Naší snahou je přispívat ke kvalitním stravovacím návykům dětí, představovat nové receptury jídel, vést děti ke zdravému stravování, uvědomělému přístupu k potravinám, omezování plýtvání.

Školní kuchyně - Magic Hill - Škola, kde rosteme spolu.

Pravidla naší kuchyně:

  • preferujeme lokální dodavatele, některé suroviny v bio kvalitě
  • pouze ověření dodavatelé surovin
  • sledování spotřebitelského koše a požadavků na moderní výživu
  • žádné náhražky surovin
  • omezování používání alergenů a soli
  • omáčky pouze z masových vývarů
  • vývary pouze z masa a kostí, žádné náhražky a instantní směsi
  • maso odebíráme pouze v chlazeném stavu
  • knedlíky a dezerty pouze naší vlastní výroby
  • zelenina a bylinky přednostně z naší farmy
  • sledujeme sezonnost surovin
  • dbáme na vzhled jídel a způsob servírování

Fotogalerie z kuchyně

Školní kuchyně - Magic Hill - Škola, kde rosteme spolu.

Naše MENU

Náš koncept vychází z tradiční české kuchyně (MENU č. 1), dále nabízíme současnou modernější kuchyni, představujeme recepty z mezinárodní kuchyně, zařazujeme více ryb, moderní přílohy, netradiční receptury (MENU č. 2) a denně vaříme též vegetariánské jídlo (MENU č. 3). Připravujeme také všechny dietní varianty jídel.

Pravidelně zařazujeme tematické dny (např. Masopust, Vánoce, Svatomartinské menu, Den díkůvzdání, Den včelPrázdniny u babičky aj.) a dny mezinárodní kuchyně (Den slovenské kuchyně, rakouské…).

Kontakty do školní kuchyně

Barbora Cleather

Barbora Cleather

Administrativa, registrace strávníků

Filip Drgoň

Filip Drgoň

Vedoucí školní kuchyně

Fakturační údaje

Adresa:
U Hřiště 419, 251 01 Světice

IČO: 27408876
DIČ: CZ27408876

Číslo účtu:
5220014036/5500